OPTIMAL CONTROL
MAXIMAL PERFORMANCE

UITGEBREIDE AANSLUIT- EN CONTROLE MOGELIJKHEDEN

MAXI CONTROLLER

The Maxi Controller is a modular control system for controlling the Dimlux lighting system, a fan and the heating. The Maxi Controller controls and monitors the CO2, vapor pressure deficit (VPD) and the plant temperature depending on the sensors chosen and connected.

Middels de datalog functie kunnen alle waardes op een USB-stick worden opgeslagen. Elke minuut schrijft de controller alle gemeten waardes naar de stick, deze kunnen dan later in grafiek vorm op een pc worden uitgelezen.

WAAROM KIEZEN VOOR EEN MAXI CONTROLLER?

• Step by step to continuous variable dimming
• Create optimal growing conditions for your crop
• Uitgebreide aansluit- en controle mogelijkheden
• Simulates sunrise and sunset
• Energie- en kostenbesparing
• Datalog function

COMPREHENSIVE AND
ACCURATE SETTINGS

Naast maar liefst 7 dim opties kan de Maxi Controller de licht output geluidloos aanpassen aan de temperatuur van de ruimte. Tevens vergemakkelijkt dit de overstap van stapsgewijs dimmen naar continue-variabel dimmen, waardoor het nog makkelijker wordt om de perfecte licht setting te bewerkstelligen. Dit is mogelijk door de + en – (helderheid) toetsen te gebruiken of de gewenste temperatuur in te stellen en de rest aan de Maxi Controller overlaten. Bij het overschrijden van de vooraf ingestelde temperatuur worden de lampen automatisch gedimd of zelfs deels uitgeschakeld. Makkelijker wordt het niet!

SENSORS:
MEASURING = KNOWING

Er zijn meerdere sensoren verkrijgbaar die kunnen worden aangesloten op de Dimlux Maxi Controller. Een temperatuursensor en luchtvochtigheidssensor kunnen gecombineerd worden met een planttemperatuursensor voor een optimale groei van gewassen. De waardes verkregen uit de verschillende sensoren worden vervolgens geanalyseerd en gecombineerd zodat gestuurd kan worden op de optimale verhouding tussen de omgevingstemperatuur, relatieve vochtigheid van de omgeving, relatieve vochtigheid en temperatuur van de bladeren van het gewas en het dampdruk deficit.

UITGEBREIDE AANSLUIT- EN CONTROLE MOGELIJKHEDEN

Een enkele Dimlux Maxi Controller kan maar liefst 160 Dimlux Expert Serie armaturen (in paren van 40) aansturen. Twee Dimlux Expert armaturen kunnen door middel van speakerdraad direct op de Dimlux Maxi Controller worden aangesloten, meerdere licht systemen dienen lineair (daisy chain) op de eerste twee worden aangesloten. Daarnaast kunnen de Dimlux en Dimlux Maxi Controller rechtstreeks op een stopcontact worden aangesloten zonder tussenkomst van relais, tijdvertragers en tijdklok. Dit is veiliger en bespaart tevens kosten.

ENERGIE- EN KOSTENBESPARING

Als de Dimlux armaturen aangestuurd worden door de Maxi Controller heeft deze ballast als enige ballast geen inschakelstroom. Een normale inschakelstroom varieert van 50 tot 160 ampere per digitale ballast. Bij nieuwe digitale ballasten wordt met soft starttechniek de inschakelstroom beperkt tot 50 a 60 ampere. Dit lijkt gering maar als wordt vermenigvuldigd met het aantal ballasten (160 bijvoorbeeld) levert dit een aanzienlijke hoeveelheid stroom besparing op.

SIMULEER ZONSOPKOMST EN ZONSONDERGANG

Planten maken geen gebruik van fotosynthese totdat een zekere temperatuur is bereikt, als de lichten na een donkere periode vol worden aangezet kan dit stressvol zijn en de groei beïnvloeden, ook kan er condens gevormd worden waardoor er rot kan ontstaan. Dit kan worden voorkomen door met gebruik van de Dimlux Maxi Controller zonsopgang en zonsondergang te simuleren waardoor de Dimlux armaturen langzaam worden in- en uitgeschakeld.

GERELATEERDE PRODUCTEN

Doordat de Maxi Controller modulair is, is deze uit te breiden met:

(FAN)AUX BOX

Controleer en bestuur de temperatuur en luchtvochtigheid door middel van de Fan & Aux Box. Via deze module is een kachel en ventilator te koppelen om de lucht te verwarmen of te koelen, en een lucht bevochtiger of ontvochtiger om de relatieve luchtvochtigheid binnen uw ruimte aan te sturen. Middels Smart Logic software wordt de temperatuur binnen 0,1°C van de ingestelde waarde gehouden.

CO2 GAS PROTECT SENSOR

De sensor bewaakt zowel gas als het CO2 gehalte. In het geval van kleine gaslekkage of CO-verbranding, schakelt de CO2 generator uit en gaat het alarm branden. Dit zorgt te allen tijden voor veiligheid en voorkomt schade aan de plant.

PLANTTEMPERATUUR CAMERA

De planttemperatuur camera kan op het systeem worden aangesloten om de verdamping van het gewas in de gaten te houden. Een te hoge planttemperatuur is een teken dat de plant moeilijk verdampt, bijvoorbeeld bij te weinig water of te veel licht. In deze situatie worden de armaturen gedimd of uitgeschakeld om de planttemperatuur naar een aanvaardbaar niveau te brengen.