DE HOOGSTE EFFICIENCY IN HORTICULTURE

DIMLUX EXPERT SERIE

Reflector met de hoogste efficiency in de tuinbouw!

98%

OPTIMALE CONTROLE,
MAXIMALE PRESTATIES!

De Dimlux Expert Serie is het meest geavanceerde en complete belichtingssyteem op de markt. De Dimlux Expert Serie combineert het beste van twee werelden. De Alpha Optics 98 Reflector in combinatie met de Xtreme ballast is een volledig armatuur met de hoogste reflector efficiëntie en licht output op de markt.

Wanneer u de Dimlux maximaal wilt benutten gebruik hem dan in combinatie met de Maxi Controller.

WAAROM KIEZEN VOOR DIMLUX EXPERT SERIES?

 • Zeer plat ontwerp
 • Hoogste PAR output door boost functie
 • Grootste dim bereik
 • Hoogste reflectie door SBCS techniek
 • Voorkomt oververhitting
 • Waarschuwt wanneer lampen te vervangen
 • Automatische bewaking tegen kortsluiting, open contact, hoge temperaturen, te laag of te hoog voltage
 • Verlaagt omgevingstemperatuur tot wel 5°C
 • Eenvoudig te installeren
 • Beschikbaar met NanoTube
 • Reflector eenvoudig vervangbaar
 • Minimaliseer wand reflectie verliezen met ADD-ON reflector

UNIEKE EIGENSCHAPPEN

ALPHA OPTICS 98 REFLECTOR

Hoogste reflectie op de markt. Door de SBCS techniek wordt de licht straal maar 1x weerkaatst in de reflector. De lichtstraal kan niet terug in de lamp kaatsen.

VERSTELBARE REFLECTOREN

De reflector is aan beide zijden onafhankelijk verstelbaar in 2 standen. Dit geeft bv bij verlichting in de nabijheid van muren een meeropbrengst.

DIM EN BOOST

De boost functie produceert een ongeëvenaarde hoeveelheid licht. Met de dimfunctie kan de lichtopbrengst precies aangepast worden op de lichtbehoefte van het gewas.

∅50MM ACTIEVE AFZUIGING

Er zit een 50mm aansluiting op de reflector waardoor actief warme lucht afgezogen kan worden om de kamertemperatuur te handhaven.

VERKRIJGBAAR MET NANOTUBE

Het NanoTube armatuur voert nog meer convectie warmte af met maar 1% verlies aan licht.

DIMLUX

MAXI CONTROLLER DATALOG

De Maxi Controller is een modulair besturingssysteem waarmee het Dimlux belichtingssysteem, een ventilator en de verwarming aangestuurd kan worden. De Maxi Controller controleert en monitort, afhankelijk van de gekozen sensoren, de CO2, verdampingsdruk (VPD) en planttemperatuur. De Maxi Controller is in staat om tot 160 Dimlux Expert armaturen of Xtreme ballasten aan te sturen.

De Maxi Controller kan de belichting stil in-of uitschakelen door middel van een ingebouwde timer. De belichting kan ook variabel worden geregeld totdat de gewenste output is bereikt.

De Maxi Controller kan ook met asynchrone tijden werken, bijvoorbeeld 10uur aan en 10uur uit. Deze instelling vermindert het totale aantal cycli met bijna 20%. Het is ook mogelijk om het CO2 niveau in een gesloten ruimte te regelen via een uiterst nauwkeurige CO2-sensor met dubbele straal (dual beam).

Middels de DATALOG functie kunnen alle waardes op een USB stick worden opgeslagen. Elke minuut schrijft de controller alle gemeten waardes naar de stick, deze kunnen dan later in grafiek vorm op een computer worden uitgelezen.

De Maxi Controller is uit te breiden met de AUX BOX, FAN-AUXBOX, CO2 sensor, planttemperatuur camera, RH sensor en/of temperatuursensor.

ALPHA OPTICS 98 REFLECTOR

De Alpha Optics 98 reflector is ontworpen volgens het Single Bounce Clear Sight (SBCS) principe en is uitgevoerd met Miro Silver spiegels. Hierdoor wordt de hoogst mogelijke efficiëntie (98%) behaald van alle beschikbare horticultuur reflectoren. Voor betere overlapping en minimaliseert verlies van wandreflectie.
Door het open reflector ontwerp wordt de lamp passief gekoeld wat de levensduur en de efficiëntie van de lamp ten goede komt. Er zit een 50mm aansluiting op de reflector waardoor actief warme lucht afgezogen kan worden om de ruimtetemperatuur aanzienlijk te verlagen. Tevens kunnen er los verkrijgbare opzet reflectoren (ADD-ON) geplaatst worden om de wandverliezen nog meer te reduceren. Te gebruiken met 250-750W lampen. Reflector is vervangbaar.

MEER LICHT (SBCS)

(ADD-ON) VERSTELBARE REFLECTOREN

MINDER WARMTE

OPTIMALE LUCHTFLOW

DIMLUX INTERLINK KABEL

Dimlux Interlink-kabel om Dimlux-armaturen aan te sluiten op de Dimlux Maxi Controller en op andere Dimlux-armaturen. Deze Dimlux Interlink-kabel heeft een stekker aan beide uiteinden.

ADD-ON REFLECTORS

Dimlux add-on reflectoren minimaliseren de muurreflectieverliezen en worden geïnstalleerd op de verstelbare zijreflectoren.

HOE WERKT HET?

DIMLUX XTREME BALLAST

De Dimlux Xtreme ballast heeft door de overdrive techniek (boost) in combinatie met de 400V aansturing de hoogst haalbare lichtopbrengst. De Dimlux Xtreme Serie 600W-400W is een ballast die zowel geschikt is voor 600W als 400W lampen, kiezen hoeft niet meer!