Hoe herken je de echte Dimlux Expert 1000W

BELANGRIJKE MEDEDELING !!

Alhoewel het al jaren wordt geprobeerd én gedaan, willen we u met KLEM erop attenderen dat er Dimlux 1000W (MKI) Expert series kopieën in omloop zijn die zonder direct vergelijk uiterlijk nauwelijks van het origineel te onderscheiden zijn.

Deze kopieën hebben niets met Dimlux te maken en worden door een Chinese fabriek als inferieure kopie geproduceerd. De producent van Dimlux, Air Supplies Nederland heeft nog nooit met deze Chinese producent contact gehad. Er is ook geen licentie of goedkeuring gegeven voor de maak van deze kopieën.

Recente klachten over problemen met de Maxi controller hebben deze kopieën in beeld gebracht.

De Maxi controller werkt voortreffelijk met de originele armaturen maar de imitatie armaturen reageren niet zoals het zou moeten op onze Maxi controller.

Wij willen u op de verschillen en de gevaren van de verkoop en het gebruik van deze producten wijzen en eventuele consequenties die dat met zich meebrengt.Dezelfde fabriek levert deze namaakproducten nu ook aan wederverkopers/importeurs in een andere kleur en met een andere controller en in diverse Europese landen.

Het product en de daarbij behorende kwaliteit zijn echter van exact hetzelfde inferieure niveau als de goudkleurige imitatie exemplaren, de kleur doet hier niets aan af.

With this imitation, savings have been made on specifications that a customer usually cannot see from the outside, but with these extremely bad products it is even visible with the naked eye where savings have been made.

Door de incompatibiliteit, ondermaatse performance, slechte afwerking en zeer belangrijke veiligheidsgebreken is het voor Air Supplies het grootste belang de klanten op de hoogte te stellen van de gevaren van dit product.

Dat wij als Dimlux met het best presterende armatuur ter wereld door klanten voor dit “fake” product aansprakelijk gehouden worden is dan ook een hele slechte ontwikkeling en brengt onze reputatie enorme schade toe. Alles waar wij voor staan met onze bedrijfsfilosofie staat haaks op dit product.

De feiten en cijfers

 • Er wordt imitatie verkocht met, maar ook zonder onze merknaam. De naam Dimlux en Alpha Optics zijn beschermde merknamen.
 • Een slechte imitatie die door een leek niet te onderscheiden is van het origineel. Hier zijn recent kopieën bijgekomen die een andere kleur hebben zoals een witte en een paarsblauwe variant.
 • De imitaties hebben GEEN CE markering! De consequentie daarvan is dat bij brand of elektrocutie de verkoper aansprakelijk is. Sterker nog, het in het verkeer brengen zonder rechtsgeldig aangebrachte CE Markering is een strafbaar feit op grond van de Nederlandse Warenwet. 

  Elke verkoper dient deugdelijke apparatuur te verkopen en het ontbreken van dit keurmerk geeft al aan dat dit niet in orde is.

  Als de verkoper aangeeft dat dit wel een CE conform product betreft vraag dan altijd om de verklaring als zekerheid. Deze verklaring zal nooit getoond worden omdat deze er onmogelijk kan zijn door de meerdere veiligheid issues.
 • De imitatie kent meerdere veiligheid issues, CE markering is dan ook onmogelijk.
 • De imitatie heeft een inferieure efficiëntie van zowel ballast als de reflector. De imitatie is een kopie van de oude (MKI) Expert series, de imitatie ballast heeft een lagere efficiëntie dan de oude Expert serie en komt in het geheel niet in de buurt van de prestaties van de nieuwe Dimlux MKII serie die al meer dan 1 jaar te koop is.
 • De imitatie is niet gemaakt met het hoogst mogelijk efficiënte Miro Silver reflector materiaal maar met de meest inefficiënte variant die er voorhanden is. De naam Alpha Optics op de reflector is dan ook een absolute blamage. 
Op de reflector zit een zichtbare melkachtige waas die zichtbaar is als deze direct wordt vergeleken met de originele Alpha Optics 98 die gemaakt is met een 99,99% zilver coating. 

  In China is het Vega 98 (99,99% zilver) gecoate reflector materiaal niet eens beschikbaar.
  Omdat er een zichtbare waas is te zien duidt dit er zelfs op dat dit niet eens een (99,99 aluminium) Vega of Miro 95 materiaal is maar een geanodiseerd materiaal waar de goedkoopste zelfbouw reflector kappen van worden gemaakt.
 • Sometimes, the reflector has several hotspots in the light image that are bad for the crop
 • De ballast heeft geen fatsoenlijke EMI-onderdrukking en is dan ook niet FCC gekeurd. Dit kan betekenen dat wanneer de armaturen worden aangeschakeld er storing optreedt op een radio, tv of ander apparaat in de nabije omgeving. 

  Als de leverancier wel aangeeft dat het armatuur FCC gekeurd is vraag wederom om inzage in het certificaat. Dit is simpelweg te zien door op de PCB in de ballast te kijken waar de essentiële juiste ontstoringsspoelen ontbreken. Deze ontstoringsspoelen zijn kostbaar en duidelijk weggelaten om de kosten te drukken. Er is wel elektronica aangebracht maar van slechte kwaliteit.
 • De imitatie heeft rode diagnose leds die het plant slaap/waak ritme kunnen verstoren.
 • Het is voor ons en voor onze geautoriseerde distributeurs van het grootste belang iedereen op de hoogte te brengen van deze ontwikkeling. We spreken de hoop uit dat er een preventieve werking vanuit gaat en zullen dit bericht op alle mogelijke wijze delen met onze klanten en zeer gewaardeerde relaties. Publicatie op onze website is daar onderdeel van. Ook zullen we specifieke juridische acties ondernemen tegen bij ons bekende distributeurs van dit NEP product en indien mogelijk aangifte doen bij de bevoegde instanties. Uw veiligheid is ons zeer dierbaar!

1. VERSCHIL IN HELDERHEID EN ZUIVERE REFLECTIE

Links met bulb een waas rechts origineel helder. In de reflectie op het kopschot is de waas in de copycat weer goed te zien. Links copycat met waas en recht origineel.

2. DE ORIGINELE DIMLUX EXPERT HEEFT EEN ONGEËVENAARDE HELDERE EN EFFICIENTE REFLECTOR

De waas in de copycat is weer duidelijk zichtbaar in de slechte reflectie op het zijschot. De pijltjes met nummers geven het aantal reflecties aan van de balpen, hier is duidelijk te zien dat bij elke reflectie de balpen lichter en waziger wordt. Met het licht gebeurt dus precies hetzelfde.

De originele Dimlux Expert 1000W is uitgerust met een Ultra Optics Reflector om de hoogst mogelijke efficiëntie (lichtopbrengst) te bereiken. Het gebruikte reflecterende materiaal is 99,99% zuiver zilver, dit materiaal is niet voorhanden bij Chinese producenten. Het gebruikte reflecterend materiaal is vermoedelijk geanodiseerd aluminium wat wordt gebruikt voor de goedkoopste zelfbouw reflectors.

3. VERSCHIL IN HELDERHEID EN ZUIVERE REFLECTIE

Copycat met waas en recht origineel. Copycat met waas en origineel helder

4. VERSCHIL IN HELDERHEID EN ZUIVERE REFLECTIE

Links origineel helder, rechts met waas. De armaturen zijn hier van positie verwisseld t.o.v. foto 1 om aan te geven dat het niet met de lichtinval te maken heeft.

5. COPYCAT IS NOG STEEDS GEBASEERD OP HET OUDE MKI-MODEL

Dit is te zien aan de langere ballast. Het origineel heeft een satijnen afwerking en de copycat een glanzende afwerking.

6. ONTBREKEN VAN DUIDELIJK Reliëf DIMLUX LOGO

Bij het origineel is het Dimlux of het MKII logo in reliëf in de fitting deksel gedrukt.

7. MINDER INTERLINKPOORTEN, ANDERE KNOPPEN EN DISPLAY

De copycat is op basis van het oude MKI armatuur, deze heeft nog een draaiknop en slechts 2 Interlink poorten. De MKII heeft een drukknop gekregen en grotere display, tevens 3 Smart Ports die ook gebruik kunnen maken van alle Smart sensoren. De schroeven van de copycat zijn zwart in plaats van metaalkleurig.

INFERIEURE REFLECTORKWALITEIT

Copycat reflector, van onder baan boven de eerste reflectie en van boven rechts naar boven links de 2e reflectie. Bij elke reflectie zie je de pen steeds waziger en witter worden

Rechts de originele reflector; Bij elke reflectie is de pen even scherp en dezelfde heldere kleur

9. DRAAIKNOPPEN VAN DE COPYCAT DRAAIEN VOLLEDIG ROND

Links de copycat en rechts een originele MKI waarvan de copycat is gekopieerd. Bij het origineel draait de draaiknop iets verder dan de halve bol en bij de copycat helemaal rond, dit komt ook door de tekst die rond de draaiknop is gedrukt. De MKI is ruim 2 jaar uit productie geweest en vervangen door de MKII.

10. VERKEERDE LENGTE BALLAST

De Copycat heeft exact dezelfde Dimlux Expert stickers, de lengte van de gekopieerde MKI ballast verraad dat dit een niet meer verkrijgbaar model betreft.

11. GEEN PERFECTE UITLIJNING MONTAGEHUIS EN BALLAST

Het origineel is netjes uitgelijnd over de hele lengte van het armatuur.
De copycat lijnt niet uit met het fittinghuis en de ballast.

12. DE STICKER ZIT SCHEEF.

De sticker van de copycat is te groot voor de ballast en zit er daarom scheef op.

13. HELDERROOD/ORANJE DISPLAY DAT HET WAKKER-SLEEP RITME VERSTORT

Het origineel MKII heeft een display wat groen oplicht en dimt in de nacht stand, dit heeft geen invloed op het waak slaapritme. Daarnaast heeft de copycat een heel fel rood/oranje display dat het waak slaapritme verstoord.

TOT OP HEDEN ZIJN WE OP DE HOOGTE VAN KOPIEËN MET DE KLEUREN GOUD, WIT EN PAARS.

THE FUTURE OF GROWING
JUST GOT BRIGHTER.

ONLY THE REAL DEAL!