ALPHA OPTICS 98 REFLECTOR

Alhoewel design en uiterlijk misschien niet doorslaggevend zijn bij de keuze voor een product is de eerste indruk toch vaak van groot belang en hier kunt u bij het bekijken van de DimLux Expert Series simpelweg niet om heen! De gestroomlijnde en stijlvolle gouden behuizing en glanzende reflector zijn een indicatie van de professionele kwaliteit en leggen de lat hoog voor de prestaties van dit product. Het zal u dan ook niet verbazen dat de prestaties uitmuntend zijn en tot de top van markt behoren.

Er zit een 50mm aansluiting op de reflector waardoor actief warme lucht afgezogen kan worden om de ruimtetemperatuur aanzienlijk te verlagen. Tevens kunnen er los verkrijgbare opzet reflectoren (ADD-ON) geplaatst worden om de wandverliezen nog meer te reduceren. Te gebruiken met 250- 750W lampen. De reflector is vervangbaar.

CREEER DE OPTIMALE LICHTOMGEVING

Met behulp van de Dimlux lightcalculator kan door het ingeven van de juiste maten, de lichtbehoefte en het type armatuur een perfect lichtplan / floorplan gegenereerd worden

SINGLE BOUNCE CLEAR SIGHT VOOR MEER LICHT

SBCS staat voor single bounce clear sight. Dit betekend dat het licht de reflector maar 1 keer kan raken voordat het de licht de reflector verlaat. Ook kan het licht niet terug in de lamp kaatsen. Resultaat > meer bruikbaar licht en minder warmteontwikkeling.

ADD-ON EN VERSTELBARE ZIJREFLECTORS

Licht wat op looppaden of muren schijnt is nettoverlies aan licht. Om verlies aan licht te compenseren is de reflector verstelbaar in 2 standen. Ook kan er nog een extra ADD-ON reflector geplaatst worden waardoor nog minder licht verloren gaat.

MINDER WARMTE

De convectie-warmte die gegenereerd wordt door de lamp stijgt in de reflector. In de reflector zitten openingen waardoor de warmte de reflector kan verlaten via een 50mm opening. Resultaat > een betere warmtehuishouding met als resultaat een betere lamp temperatuur.

OPTIMALE LUCHTFLOW

De warmte kan de reflector zowel passief (schoorsteen effect) als actief verlaten. Door met een ventilator actief aan de 50mm ronde opening af te zuigen kan de ruimte temperatuur aanzienlijk verlaagd worden. De warmte wordt aan de bron afgezogen wat efficiënter is als de ruimte koelen.

BETERE PRESTATIES MET ONZE LICHT HARDWARE

De DimLux elektronische ballast behoort tot een nieuwe generatie van elektronische voorschakelapparaten (evsa’s) die het voltage kunnen regelen. Hierbij wordt de reguliere 230-240v van het stopcontact omgezet naar 400v zodat beter presterende 400v lampen kunnen worden aangestuurd. Door het gebruik van 400v Ultra High Frequency Technology (UHF) wordt de PAR licht output enorm vergroot terwijl de temperatuur tijdens gebruik wordt verminderd.

Mits u de optimale omstandigheden hanteert kan dit resulteren in een opbrengst van wel 10-20% meer dan u voorheen had.

VERSTELBARE ZIJREFLECTORS & ADD-ON REFLECTORS

Beide zijden van de reflector zijn te verstellen in 2 standen om zo nauwkeurig de verspreiding van het licht te bepalen. Dit geeft bv bij verlichting in de nabijheid van muren een meeropbrengst. En er zijn optionele add-ons voor de reflector te gebruiken om zo nog minder licht te verspillen.

EEN UNIEKE ALLES-IN-EEN UNIT

Wat naast het attractieve uiterlijk van de DimLux Expert Licht systemen opvalt is dat de drie hoofd componenten (reflector, ballast en lamp) allen in één robuuste unit zijn ondergebracht. Hierdoor vermindert de kans op elektromagnetische interferentie (EMI) en wordt gewaarborgd dat een ononderbroken stroom van energie de lamp bereikt.

Het helpt ook om ruimte vrij te maken aangezien de ballast niet meer aan de muur of op de vloer bevestigd hoeft te worden en er geen bekabeling meer nodig is tussen ballast en reflector.

Single Bounce Clear Sight (SBCS)

De Alpha Optics 98 reflector is ontworpen volgens het Single Bounce Clear Sight (SBCS) principe en is uitgevoerd met Miro Silver spiegels. Hierdoor wordt de hoogst mogelijke efficiëntie (98%) behaald van alle beschikbare horticultuur reflectoren. Voor betere overlapping en om wandverliezen te minimaliseren is de reflector voorzien van verstelbare zijreflectoren. Door het open reflector ontwerp wordt de lamp passief gekoeld wat de levensduur en de efficiëntie van de lamp ten goede komt.

160 DIMLUX XTREME BALASTEN 
OP 1 MAXI CONTROLLER

Een afzonderlijke timer of relais is niet nodig, sluit de lichten aan op de DimLux Maxi Controller,
stel de gewenste dag- en nachtcycli in op het apparaat en positioneer de sensor, meer is er niet nodig!

DIMLUX REFLECTOREN ZIJN ONTWIKKELD IN ONS EIGEN LABORATORIUM

De Alpha Optics 98 reflector en Dimlux Extreme Series zijn ontwikkeld in ons eigen laboratorium. Dit maakt onze technologie uniek en behalen we betere resultaten door onze onze door en door geteste geoptimaliseerde reflector- en lichttechniek.

Intergrating SPME

Our is optimised in an integrating sphere.  Light rays incident on any point on the inner surface are, by multiple scattering reflections, distributed equally to all other points. The effects of the original direction of light are minimized.

UITGEBREIDE EN NAUWKEURIGE INSTEL MOGELIJKHEDEN


Een DimLux Expert Series licht systeem bestaat uit een DimLux elektronische ballast, een Alpha Optics 98 reflector en een Philips Greenpower lamp.

De DimLux ballast uit de 600W en 1000W systemen heeft het grootste dimbereik van alle elektronische ballasten die momenteel verkrijgbaar zijn, zodat u uiterst nauwkeurig de hoeveelheid licht (output) op de behoeften van uw gewassen kunt aanpassen. Er zijn 7 standaard dim opties beschikbaar (de meeste ballasten bieden 3 of 4), waaronder twee speciale “boost” functies die u in staat stelt de lamp veilig te overklokken. Hierdoor is het mogelijk om maar liefst 15% extra groeilicht uit de lamp te persen

Het aansluiten van een DimLux Expert Series licht systeem op een DimLux Maxi Controller vergemakkelijkt de overstap van stapsgewijs dimmen naar continu-variabel dimmen, waardoor het nog makkelijker wordt om de perfecte licht setting te bewerkstelligen. U kunt dit doen door middel van de + en – (helderheid) toetsen, of u kunt de gewenste temperatuur instellen en de rest aan de Maxi Controller overlaten. Makkelijker wordt het niet!