PROGRESSIEF LICHT TECHNIEK

ULTRA OPTICS 98 REFLECTOR

Reflector met de hoogste efficiency in de tuinbouw!

98%

Alhoewel design en uiterlijk misschien niet doorslaggevend zijn bij de keuze voor een product is de eerste indruk toch vaak van groot belang en hier kunt u bij het bekijken van de Dimlux Expert Series simpelweg niet om heen!
De gestroomlijnde en stijlvolle gouden behuizing en glanzende reflector zijn een indicatie van de professionele kwaliteit en leggen de lat hoog voor de prestaties van dit product. Het zal u dan ook niet verbazen dat de prestaties uitmuntend zijn en tot de top van de markt behoren.

A UNIQUE
ALL-IN-ONE UNIT

Wat naast het attractieve uiterlijk van de Dimlux Expert systemen opvalt is dat de drie hoofdcomponenten: 1) reflector, 2) ballast en 3) lamp allen in een robuuste unit zijn ondergebracht. Hierdoor vermindert de kans op elektromagnetische interferentie (EMI) en wordt gewaarborgd dat een ononderbroken stroom van energie de lamp bereikt.
Daarbij helpt het ook om ruimte vrij te maken aangezien de ballast niet meer aan de muur of op de vloer bevestigd hoeft te worden en er geen bekabeling meer nodig is tussen ballast en reflector. Simpelweg kant-en-klaar om te gebruiken!

CREEER DE OPTIMALE LICHTOMGEVING

Met behulp van de Dimlux light calculator kan door het ingeven van de juiste maten, de lichtbehoefte en het type armatuur een perfect lichtplan gegenereerd worden.

MEER LICHT & MINDER WARMTEONTWIKKELING

SBCS staat voor single bounce clear sight. Dit betekent dat het licht de reflector maar 1 keer kan raken voordat het de reflector verlaat. Ook kan het licht niet terug in de lamp kaatsen. Resultaat > meer bruikbaar licht en minder warmteontwikkeling.

MINDER NETTO LICHT VERLIES

De convectie-warmte die gegenereerd wordt door de lamp stijgt in de reflector. In de reflector zitten openingen waardoor de warmte de reflector kan verlaten via een 50mm opening. Resultaat > een betere warmtehuishouding met als resultaat een betere lamp temperatuur.

MINDER WARMTE

Licht wat op looppaden of muren schijnt is nettoverlies aan licht. Om verlies aan licht te compenseren is de reflector verstelbaar in 2 standen. Ook kan er nog een extra ADD-ON reflector geplaatst worden waardoor nog minder licht verloren gaat. Resultaat > tegengaan van netto licht verlies.

ACTIEF ALS PASSIEF GEKOELD

De warmte kan de reflector zowel passief (schoorsteen effect) als actief verlaten. Door met een ventilator actief aan de 50mm ronde opening af te zuigen kan de ruimte temperatuur aanzienlijk verlaagd worden. De warmte wordt aan de bron afgezogen wat efficiënter is als de ruimte koelen. Resultaat > beperkte warmteontwikkeling

160 DIMLUX XTREME BALLASTEN OP 1 MAXI CONTROLLER

Een afzonderlijke timer of relais is niet nodig, sluit de armaturen aan op de Dimlux Maxi Controller, stel de gewenste dag- en nachtcycli en positioneer de sensor, meer is er niet nodig!

DIMLUX REFLECTOREN ZIJN ONTWIKKELD IN ONS EIGEN LABORATORIUM

The Ultra Optics 98 reflector and Dimlux Xtreme Series are developed in our own laboratory. This makes our technology unique and we achieve better results through our tested optimized reflector and lighting technology.

ULBRICHT BOL

Onze armaturen zijn geoptimaliseerd in een integrerende bol. Lichtstralen invallend op elk punt op het binnen oppervlak worden, door meerdere verstrooiingsreflecties, gelijk verdeeld over alle andere punten. De effecten van de oorspronkelijke lichtrichting worden geminimaliseerd.